Váš partner pro náhradní plnění

Výroční zpráva za rok 2015

Úvodní slovo ředitelky

Rok 2015 byl pro mne přelomovým tím, že jsem na podzim 2015 převzala vedení společnosti a odešla na zasloužený odpočinek do starobního důchodu moje dlouholetá spolupracovnice Zdenka Prokopová – personální manažerka. Výsledkem její práce bylo vytvoření stabilního pracovního kolektivu, který se na ni mohl obrátit vždy s jakýmkoliv problémem ať už pracovním nebo osobním. O jejím lidském přístupu nad rámec pracovních povinností svědčí i to, že byla oceněna za celoživotní práci v sociální oblasti zvláštní cenou Duhové křídlo 2015. Za její vykonanou práci jí děkuji.

Odstupujícímu řediteli Luďku Nevoralovi bych chtěla poděkovat za jeho úsilí a poctivou práci, díky níž vybudoval firmu s pevnými základy a dobré jméno pro naše poskytované služby.
Navázat na práci Luďka Nevorala pro mne pochopitelně nebude jednoduché, ale ráda bych vytvořila tým spolupracovníků, díky němuž bude naše práce efektivní a kvalitní. Chci se řídit pravidlem, že přání a potřeby našich zaměstnanců jsou na prvním místě a nechci se zaměřovat na to, co nám vyhovuje nebo je jednodušší pro firmu jako celek.  Prioritou pro nás je a bude kvalita ve všech oblastech naší činnosti. Uvědomuji si, že to, jak se nám bude dařit v nadcházejících letech nezáleží pouze na našich zaměstnancích a jejich odvedené práci, ale také na tom, jaké jim vytvoříme podmínky pro jejich práci a k jakým je naučíme dovednostem, aby mohli fungovat nezávisle a samostatně v soukromém životě a mohli se tak uplatnit i na běžném trhu práce.

Jsem si vědoma toho, že nemůžeme nabídnout takovou kapacitu pracovních příležitostí, jakou bychom si přáli. Proto za stěžejní úkol považuji i to, hledat cestu, jak získat dostatek finančních prostředků, abychom mohli zaměstnávat více kvalifikovaných pracovníků a odborníků. Musíme také rozšířit spolupráci s ostatními neziskovými organizacemi zejména v Pardubicích, abychom si mohli předávat zkušenosti a poznatky z naší dosavadní činnosti.

Děkuji všem zaměstnancům za jejich výkony i pracovní nasazení v roce 2015 a obchodním partnerům a donátorům za jejich přízeň a podporu, díky níž můžeme pokračovat ve fungování naší organizace.

Lenka Rybová, ředitelka SPID handicap, o.p.s.

• SPID handicap, o.p.s, Terezy Novákové 1877, 530 02 Pardubice
  • 774 626 055 - provoz Pardubice, 774 626 057 - provoz Bolatice