Výroční zpráva 2015 | SPID handicap, o.p.s.

Váš partner pro náhradní plnění

Výroční zpráva za rok 2015

Úvodní slovo ředitelky

Rok 2015 byl pro mne přelomovým tím, že jsem na podzim 2015 převzala vedení společnosti a odešla na zasloužený odpočinek do starobního důchodu moje dlouholetá spolupracovnice Zdenka Prokopová – personální manažerka. Výsledkem její práce bylo vytvoření stabilního pracovního kolektivu, který se na ni mohl obrátit vždy s jakýmkoliv problémem ať už pracovním nebo osobním. O jejím lidském přístupu nad rámec pracovních povinností svědčí i to, že byla oceněna za celoživotní práci v sociální oblasti zvláštní cenou Duhové křídlo 2015. Za její vykonanou práci jí děkuji.

Odstupujícímu řediteli Luďku Nevoralovi bych chtěla poděkovat za jeho úsilí a poctivou práci, díky níž vybudoval firmu s pevnými základy a dobré jméno pro naše poskytované služby.
Navázat na práci Luďka Nevorala pro mne pochopitelně nebude jednoduché, ale ráda bych vytvořila tým spolupracovníků, díky němuž bude naše práce efektivní a kvalitní. Chci se řídit pravidlem, že přání a potřeby našich zaměstnanců jsou na prvním místě a nechci se zaměřovat na to, co nám vyhovuje nebo je jednodušší pro firmu jako celek.  Prioritou pro nás je a bude kvalita ve všech oblastech naší činnosti. Uvědomuji si, že to, jak se nám bude dařit v nadcházejících letech nezáleží pouze na našich zaměstnancích a jejich odvedené práci, ale také na tom, jaké jim vytvoříme podmínky pro jejich práci a k jakým je naučíme dovednostem, aby mohli fungovat nezávisle a samostatně v soukromém životě a mohli se tak uplatnit i na běžném trhu práce.

Jsem si vědoma toho, že nemůžeme nabídnout takovou kapacitu pracovních příležitostí, jakou bychom si přáli. Proto za stěžejní úkol považuji i to, hledat cestu, jak získat dostatek finančních prostředků, abychom mohli zaměstnávat více kvalifikovaných pracovníků a odborníků. Musíme také rozšířit spolupráci s ostatními neziskovými organizacemi zejména v Pardubicích, abychom si mohli předávat zkušenosti a poznatky z naší dosavadní činnosti.

Děkuji všem zaměstnancům za jejich výkony i pracovní nasazení v roce 2015 a obchodním partnerům a donátorům za jejich přízeň a podporu, díky níž můžeme pokračovat ve fungování naší organizace.

Lenka Rybová, ředitelka SPID handicap, o.p.s.

• SPID handicap, o.p.s, Terezy Novákové 1877, 530 02 Pardubice
  • 774 626 055 - provoz Pardubice, 774 626 057 - provoz Bolatice